Zametacie stroje

Zametacie stroje sú čistiace stroje, ktoré používajú sériu rotačných kief na vyčistenie podlahy, ulice alebo iných veľkých plôch od voľných nečistôt. Zametacie stroje sa používajú na čistenie viacerých druhov povrchov a môžu zahŕňať stroje pre vonkajšie aj vnútorné čistenie.

Veľkosti:
Zametacie stroje sú v rôznych veľkostiach v závislosti na aplikácii. Od manuálneho ručne vedeného zametacieho stroja, zametacie stroje s batériovým napájaním, až po malé a veľké posedové zametacie stroje. Ručný alebo vedený zametací stroj sa často používa na čistenie vnútorných priestorov ako sú chodby, kancelárie a obchody s potravinami a v skladových uličkách. Iné modely sú používané pre vonkajšie účely, ako je čistenie chodníkov a parkovísk.

Zametacie stroje pre veľké aplikácie, ako je čistenie ulíc sú spravidla posedové modely. Pre použitie na parkoviskách alebo v malých pozemných komunikáciách sa používajú malé zametacie stroje. Sú zvyčajne dostatočné. Malý zametač umožňuje ovládanie jedným pracovníkom a je možné čistiť vnútorné aj vonkajšie povrchy v rozmedzí od betónovej podlahy cez dlažobné kocky alebo tehly. Veľké zametacie stroje sú používané v mestách na udržiavanie ciest a ulíc a zabezpečujú, že sú bez nečistôt ako je lístie, konáre stromov a podobne.

Niektoré zametače sú tiež vybavené vysávačom, prípadne kefami na umývanie povrchov (umývacie stroje). Tieto stroje obvykle zametajú plochy v prvej fáze a v druhej fáze použitím diskových, resp. valcových kief povrch umývajú. Zametač je vybavený čistiacou hlavou a stieracou lištou.

Share this post

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *