Tepovače – extraktory

Tepovače – extraktory sa využívajú na tepovanie a čistenie kobercov, sedačiek, sedacích súprav, gaučov, postelí, váľand, pohoviek, matracov, kresiel, stoličiek, áut a iného čalúneného nábytku.Tepovaním kobercov a sedačiek odstránite aj starú špinu, fľaky, prach, roztoče a ich výlučky, alergény, plesne a nežiadúce pachy (cigaretový dym, nehody po psoch, mačkách a pod.).

Tepovanie koberca, alebo sedačky nie je potrebné len v prípade viditeľného znečistenia. Znečistenie koberca alebo čalúneného nábytku nemusí byť na pohľad viditeľné, napriek tomu môže ukrývať špinu a roztoče.
Často aj na pohľad čistý koberec alebo čalúnený nábytok pri tepovaní zo seba vydá veľké množstvo špiny.

Profesionálne tepovače svojou výkonnosťou zabezpečia spolu s kvalitnou chémiou hĺbkové vyčistenie kobercov a rôznych textilných materiálov bez poškodenia vrátane odstránenia roztočov.
Prepieranie je dosiahnuté do hĺbky vlákien alebo u samotného koreňa vlasu a nečistoty nie sú zatláčané až dolu, ale všetky sú odsaté von s maximálnym čistiacim efektom.

Výhody hĺbkového tepovania a čistenia:
Výhodou hĺbkového tepovania je, že trvá len krátko. Nedochádza k nadmernému opotrebovaniu a vytrhávaniu vlasov koberca.
Tento spôsob vlas regeneruje a narovnáva do pôvodnej polohy.

Postup pri tepovaní a čistení:
Čistený povrch musí byt zbavený hrubých nečistôt, následne sa nastrieka pod tlakom čistiacim prostriedkom, ktorý rozpustí nečistoty a následne sa odsáva spolu s nečistotami do zbernej nádoby tepovača, tak že koberec alebo čalúnený nábytok neostáva mokrý, len jemne vlhký.
Pri nadmernom sa znečistení čistený povrch nastrieka pod tlakom čistiacim prostriedkom a nechá sa určitú dobu pôsobiť.

Doba schnutia:
Doba schnutia závisí na teplote vzduchu, typu čisteného povrchu a na stupni znečistenia. Za cca. 3-9 hodín je čistený povrch suchý.

Share this post

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *