Ako si vybrať vysávač

Komerčné, priemyselné vysávače sú navrhnuté tak, aby boli silnejšie a odolnejšie ako vysávače určené pre domáce použitie. Tieto silné vysávače väčšinou využívajú podniky a upratovacie firmy, aby priestor prevádzky udržali naozaj čistý. Komerčné vysávače sú postavené zvládnuť značné nečistoty, ako aj časté používanie. Nákup priemyselných vysávačov môže byť nákladný vzhľadom na ich schopnosti a veľkosti. Pomôže Vám zamerať sa na správny vysávač pre vaše potreby pomocou nasledujúcich krokov.

1. Vaše potreby

Vziať do úvahy typ prostredia prevádzky. V prvom rade je nutné rozhodnúť sa, či vysávač budete používať len na suché alebo aj na mokré vysávanie. Ďalej, napr. pri kobercoch, koberec s krátkym vlasom vyžaduje iný ako vysávač ako koberce s dlhým vlasom.
Určiť štvorcové metre, ktoré budú denne čistené. Vysávanie skladu s viac ako 6.000 štvorcovými metrami je rozdiel od vysávania 300 metrov štvorcových.

2. Voľba výkonu motora

Zhodnotiť veľkosti budov, druh podlahovej krytiny a vybrať vysávač so správnym podtlakom, ktorého sacia sila motora je dostatočne veľká, aby vedel spracovať vaše požiadavky. Priemyselné vysávače sa dodávajú v niekoľkých veľkostiach. Pri výbere vysávača je dôležitý silný ťah, čiže sací výkon. Čím väčší tým lepší. Pozor, príkon nie je výkon! Výkon je spravidla len 25% z príkonu. Koberce s dlhým vlasom vysajete len naozaj silným vysávačom.

3. Vezmite do úvahy hmotnosť

Silné priemyselné vysávače sú ťažšie ako tie na domáce použitie. Existujú však váhové rozdiely v rámci trhu komerčných vysávačov, však ak plánujete pravidelne čistiť veľkú a členitú plochu, prípadne vysávač premiestňovať z poschodia na poschodie, možno budete chcieť, aby váha vysávača nebola príliš vysoká a tak uvažovať o vysávači, ktorý je ľahko premiestniteľný.

4. Zistiť, či rozsah otáčok je pre vás dôležitý

Ak budete vysávať viac ako 1 druh podlahy, je vhodné uvažovať nad radom vysávačov s reguláciou výkonu.

5. Vysávaný materiál

Všeobecne platí, že pri vysávaní ťažkých materiálov ako napr. oceľové špony je pri vhodnejší vysávač s vyšším podtlakom, pri vysávaní ľahkého prachu vo veľkom množstve je zas dôležitejší údaj o prietoku.

6. Filtrácia

Pri vysávaní jemného prachu ako je stierka, stavebný a cementový prach je nutné používať okrem štandardného filtra aj sáčky, prípadne si vybrať z radu vysávačov s vyšším stupňom filtrácie, alebo rad vysávačov s oklepom filtra.

Share this post

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *